Studie

Chytrá města a jejich data

07. 08. 2019

Jaký je stav otevřených dat v České republice v porovnání s ostatními evropskými státy? Jsou otevřená data v České republice smysluplně využívána? Přečtěte si nový článek projektu Česko v datech, který vznikl za přispění odbornice na otevřená data Petry Konečné ze společnosti Deloitte, která je hlavním certifikovaným partnerem našeho projektu Obce v datech.


"Zpřístupnění dat je prvním krokem, ale to důležité je jejich následné využívání. Je nezbytné vytvářet a podporovat prostředí, v němž budou nad daty vznikat smysluplné aplikace, které budou adresovat problémy a poptávku dnešního světa. Otevřená data mohou významně přispět k informovanějšímu rozhodování občanů a veřejné správy, podpořit inovace a rozvoj ekonomiky."

Petra Konečná, odbornice na otevřená data ze společnosti Deloitte a členka Expertní skupiny Evropské komise pro oblast sdílení dat

Která města České republiky otevřela nejvíce datových sad? Ve kterých městech bylo nad těmito daty vybudováno nejvíce aplikací pro občany? A jak si stojí česká města a regiony v otevřenosti dat ve srovnání se světovými metropolemi?

Celý článek naleznete na stránkách projektu Česko v datech zde.


Další články

Tisková zpráva

2023 kvalita života je nejvyšší opět v Říčanech. Nově je pro obce zohledněna příhraniční nabídka pracovních míst a nákupy

12. 12. 2023

Na portálu Obce v datech byla zveřejněna data o kvalitě života v českých obcích v roce 2023. 


Tisková zpráva

Zveřejňujeme kompletní data o kvalitě života v českých obcích pro rok 2022

08. 12. 2022

Na portálu Obce v datech jsou od dnešního dne dostupná kompletní data o kvalitě života v 206 českých obcích a to ve vydání roku 2022 i v předchozích vydáních 2021, 2020, 2019 a 2018. 


Všechny články
i

Zveřejnili jsme vydání rok 2023. Podívejte se, jak dopadly jednotlivé obce.